default-logo

Renovatie Appartementen

Als architectenbureau zijn wij gespecialiseerd in de renovatie van appartementsgebouwen. Bij deze projecten staan wij de Syndicus, de leden van de Beheerraad en de eigenaars bij en volgen wij voor hun het gehele bouwproject op. Zowel grotere projecten gericht op totaalrenovatie als kleinere projecten gericht naar onderhoud worden door ons mee verwezenlijkt.

 

Betonrenovatie

Renovatie / Waterdichting Balkonvloeren

Renovatie Balustrades

Gevelrenovatie en -isolatie

Dakrenovatie en -isolatie

Renovatie Parkeerdaken

Renovatie Riolering

Verloop Renovatiedossier

Overleg:

Een zeer belangrijk element in de opstart van het dossier is het onderling overleg tussen Syndicus, de leden van de Beheerraad en de eigenaars.

Voorbereiding:

Voordat het project gedetailleerd wordt uitgewerkt, wordt er een voorbereidend onderzoek opgestart. Alles wordt in detail beschreven, opgemeten, … zodat we een goed gestoffeerd lastenboek en meetstaat kunnen aanbieden aan de aannemer waardoor deze exact weet welke werken er dienen uitgevoerd te worden.

Bouwteam:

Wij stellen een volledig bouwteam (labo betonproeven, veiligheidscoördinator, betoningenieur, …) samen in nauw overleg met de Syndicus.

Opstellen dossier:

Lastenboek, meetstaat en 3D beelden worden verwerkt tot een degelijk technisch dossier.

Terugkoppeling eigenaars:

Tijdens de (Bijzondere) Algemene Vergadering wordt nogmaals verduidelijkt welke werken er dienen uitgevoerd te worden, welke materialen er gebruikt gaan worden, …

Uitvoering:

De offertes worden vergeleken, de aannemer wordt aangesteld, de werken worden in naam van de gemeenschap opgevolgd, … Kortom het totaalproject wordt door ons team begeleid.

Evaluatie:

Aan het einde van de werken wordt naar de bewoners toe een uiteenzetting gegeven over het verloop van de werken.